Adventi ünnepség a TEG-ben


  2013.12.08. 19:35


A váradi Anna Nőszövetség december 7-én délután tartotta meg hagyományos adventi ünnepségét a Tibor Ernő Galériában. Idén is sokan mentek el az eseményre.




Az Anna Nőszövetség hagyományos adventi ünnepségének elején Kelemen Mária, a nőszövetség elnöke köszöntötte az érdeklődőket. „Mint egy család, együtt készülünk az ünnepekre, de a várakozás időszakában nem csak környezetünket, hanem lelkünket is meg kell tisztítani. Ez az alkalom is lehetőséget ad arra, hogy felkészüljünk a karácsonyra” – részletezte Kelemen Mária. Ezúttal Földessy Márta Katalin erdőgyaraki lelkipásztor tartott rövid áhítatot, amelyben elmondta, hogy az adventi időszakban lehetőséget kapunk arra, hogy szembe nézzünk bánatunkkal, problémáinkkal és azokat Isten elé vigyük. Ha nem szégyelljük bevallani az Úrnak, mi bánt bennünket, leveszi rólunk a terhet, és megújít bennünket. „Úgy készüljünk, hogy meg merjünk tenni három lépést: valljuk meg Istennek mindazt, ami bánt, legyünk felkészülve a változásra, amit az Úr előidéz bennünk, és ha megéreztük a változást, álljunk ki, és mondjuk el, hogy Isten vigasztalásunkra volt” – tette hozzá Földessy Márta Katalin.
Versek
Az áhítatot követően Széll Katalin a nőszövetségalelnöke szintén az adventről, az adventi várakozásról beszélt, majdHajbók Klára elszavalta Túrmezei Erzsébet, Vágó Jánosné és Zsisku János egy-egy adventi témájú versét. Az adventi együttlét közös énekléssel és szeretetvendégséggel zárult.
Mivel az elmúlt időszakban többen is kérdezték, Kelemen Mária az alkalmon kifejtette, hogy nem tartoznak az RMDSZ Nőszövetségei közé, az Anna Nőszövetség azoktól független civil szervezetként működik a továbbiakban is.

Nagy Noémi
A ERDON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE
Címkék: adventi ünnepség, Anna Nőszövetség, teg


Kelemen Marika

Nincsenek megjegyzések: